VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Pilates F.A.Q. banner

Voorwaarden Opleidingen

Dit zijn de algemene voorwaarden voor de opleidingen en workshops die u kan volgen bij Y-Pilatesstudio.

 1. Bij aanmelding is uw inschrijving definitief. Vanaf dan bent u het inschrijvingsgeld verschuldigd, ook al komt u niet naar de opleiding. Kan u toch niet deel nemen aan de opleiding dan moet u annuleren (hier zijn kosten aan verbonden). Zie 5.
 2. Volgens de volgorde van betaling wordt een plaats gereserveerd.
 3. Bij inschrijving dient u 50 % voorschot te betalen (m.u.v. herexamens). Het resterende bedrag dient 30 dagen vóór aanvang van de opleiding betaald te worden.
 4. Bij niet-betaling en wangedrag kan de toegang tot de opleiding geweigerd worden.
 5. Annuleringsvoorwaarden:

  Annulering kan enkel via info@ypilates.be en wordt dan bevestigd door Y-Pilates Studio.

  Bij annulering 8 weken voor aanvang van de opleiding wordt 100 euro administratiekosten aangerekend. Het restbedrag wordt teruggestort. Indien geannuleerd wordt tussen 8 en 4 weken voor aanvang van de opleiding wordt 50% in rekening gebracht. Indien de opleiding of workshop gegeven wordt door een gasttrainer uit het buitenland kan er geen terugbetaling gebeuren (dit heeft te maken met de planningen, vliegtuig- en treintickets, hotels etc, die van te voren geboekt worden).

  Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd.Het is mogelijk een vervanger te sturen. Dit kan alleen na overleg met de trainer die de opleiding leidt en geldt voor de gehele opleiding. Het niet kunnen deelnemen aan de opleiding, een onderdeel ervan of examen vanwege ziekte, vervoersproblemen, niet voorbereid zijn of andere redenen (inclusief overmacht) is voor risico en rekening van de deelnemer. Aan het inhalen van een onderdeel van de opleiding zijn kosten verbonden.
 6. De manual is inclusief de bijhorende dvd, maar exclusief personal trainingen, boeken, andere video's, verblijfkosten.  
 7. Herexamen : de kost hiervoor is niet inbegrepen in het inschrijvingsbedrag.
 8. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus geannuleerd.