VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Pilates studio banner

Studio

De Y-Pilates Studio is een gloednieuwe studio die beschikt over alle klassieke pilates toestellen.

Al onze apparatuur werd in de US, Boulder Colorado, vervaardigd door Peak Pilates ® een van de topproducenten van pilatestoestellen.
Pilates cadillac
Dankzij zijn ervaring tijdens zijn gevangenschap op het eiland Man gebruikte Jozeph Pilates als basis een hospitaalbed met het voor die tijd typische metalen framework waaraan hij veren en riemen bevestigde om weerstandsoefeningen te geven aan bedlegerige en gewonde patiënten. Uiteraard worden nu aangepaste versies gebruikt, de mogelijkheden zijn ongelimiteerd en er worden voornamelijk oefeningen op uitgevoerd die tegemoet komen aan speciale lichamelijke noden van de klant. Het neigt dus naar de fysicotherapie. Wij gebruiken een Classic Cadillac die uitgerust is met een bredere en langere Mat-tafel in vgl met de Traditional Cadillac
Pilates delux wall system
Kan vergeleken worden met een halve Cadillac (Tower). Je kan er bijna alle 'Cadillac'-oefeningen op uitvoeren.
Veel van deze oefeningen zijn vergelijkbaar met de oefeningen die op de reformer uitgevoerd worden.


Pilates reformer
Is het meest gekende apparaat dat Pilates ontworpen heeft. Hij ontwikkelde het "to reform the body". Eenvoudig gezegd kan je het beschouwen als een kleine trainings-mat met 2 schoudersteunen en een hoofdsteun die gemonteerd is op een wagentje met 4 wieltjes eronder. Dat wagentje rijdt op een frame voor- achterwaarts en ondervindt weerstand via de veren die aan de voorzijde vast zitten en riemen die over katrollen aan de achterzijde van het frame vastzitten. Er worden oefeningen op uitgevoerd terwijl men op de rug of op de buik ligt, of in zijlig, zowel zittend, knielend als staand. De mogelijke uitdagingen voor het lichaam zijn onuitputtelijk omdat naast de invloed van de zwaartekracht ook de weerstand van de veren en de veranderende oppervlaktestabiliteit mee spelen. Het Total Workout System (TWS) is een combinatie van een Reformer en een halve Cadillac (Tower), en indien toegeklapt kan je er de gewone Mat-oefeningen op uitvoeren. Onze studio beschikt over 4 klassieke TWS toestellen en 1 SportsMed TWS (de laatste wordt specifiek gebruikt voor atleten en zeer grote personen en voor individuele trainingen)
Pilates chair
De Chair is ahw een vierkante zit-doos met een scharnierende pedaal (al dan niet in 2 delen) die via veren verbonden is met de achterzijde van de doos. Er zijn honderden oefeningen voor elk deel van het lichaam en voor elk fitnessniveau. Het is geen gemakkelijk toestel om op te trainen ! Er is geen enkel ander toestel dat zo goed disbalansen en zwakheden in het lichaam bloot legt. Aan de andere kant biedt het mogelijkheden om met die problemen om te gaan, mogelijkheden die uniek en specifiek zijn voor de Chair. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor gezonde individuen en athleten om hun algemeen fitness niveau op te drijven en hun prestaties te verbeteren. De MVe Chair is de moderne fitness-versie van de klassiek Chair. MVe staat voor 'Maximum Versatility exercise'. Y-Pilates beschikt over vier klassieke High/Low Combination Chairs (2 met split-pedal ; 2 met single pedal) en 13 MVe Chairs (waarvan 2 met split-pedal en handles).
Pilates semi barrels
Dit zijn toestellen die door Pilates ontworpen werden om de wervelkolom te stretchen en in een correcte uitlijning te brengen, om de lichaamshouding te verbeteren, het Powerhouse te versterken, de soepelheid in de heupen te verhogen en de stand van de benen te verbeteren. Ze kunnen ook gebruikt worden om oefenigen aan te leren die, eens ze begrepen worden, in een later stadium uitgevoerd worden op de andere apparatuur zoals de reformer maar dan met meer uitdaging. De basisoefeningen gebeuren op de Semi-Barrels en zijn ideaal voor kleine personen en stijve individuen. De Spine Corrector en Pilates Arc gaan een stap verder en dagen meer uit want zij vereisen meer stabiliteit en controle om er op te werken. De High Ladder Barrel is de grootste Barrel die gecombineerd wordt met een ladder die steun geeft voor staande oefeningen en waardoor een grote variatie aan nieuwe toepassingen mogelijk wordt.
Pilates ped-o-pull
Oefeningen aan onze Ped-o-Pul dagen het Powerhouse uit, verbeteren de lichaamshouding en het evenwichtsgevoel. Dansers zijn er gek op.

Pilates foot corrector
Wordt ook de kleine reformer genoemd. Hij is ideaal om de spieren van de voet te versterken en om disbalansen in de voetspieren te corrigeren. De plaatsing van de voet tov de knie en de heup wordt erdoor verbeterd.


Is een heel eenvoudig instrument om de schouders, de polsen en voorarmen te verstevigen. Onder andere mensen met Carpal-tunnel syndroom hebben er baat bij.
Pilates power circles
kunnen zowel voor ondersteuning als voor uitdaging worden gebruikt.


Pilates mat
zijn 2m13 lang en 61 cm breed en 3,81 cm dik en voorzien van een voetlus voor extra ondersteuning. Ze zijn heel comfortabel om op te trainen en in tegenstelling tot de oprolbare matten die elders gewoonlijk gebruikt worden, kunnen op deze matten ook personen groter dan 1m80 vlot alle matoefeningen uitvoeren boven op hun mat dankzij de extra lengte van 2m13.