VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Pilates banner

Hoe starten?

Y-pilates biedt introductie lessen aan om nieuwe studenten de kans te geven zich gewoon de maken aan een nieuwe omgeving en lessenvorm.


Wil je eens weten en voelen hoe pilates werkt, neem dan een afspraak voor een eerste bezoek. Je zal gevraagd worden een screeningformulier in te vullen waaruit je medische geschiedenis, en details van recente letsels en behandelingen ervan duidelijk worden. Indien je dat hebt breng je best een verslag van je huisarts of behandelende specialist mee. Bij die eerste sessie zal uw lichaamshouding geobserveerd worden en daaruit wordt dan afgeleid met welke disbalansen of asymmetrieën je te maken hebt. Meestal verschiet je hoeveel afwijkingen van een correcte lichaamshouding aan het licht komen, maar geen paniek, iedereen die start met pilates heeft er! Gedurende de eerste paar sessies worden je de basistechnieken van de pilates methode getoond en aangeleerd en wordt er een individueel programma ontwikkeld dat aangepast is aan jouw lichamelijke en mentale mogelijkheden. Zo zul je geleidelijk groeien in het verbeteren van je eigen vaardigheden met alle heilzame gevolgen.

Groepssessies zijn voornamelijk bedoeld voor gezonde individuen en personen zonder specifieke lichamelijke klachten. Individuele sessies zijn aangewezen voor hen die af te rekenen hebben met lichamelijke problemen die een specifieke aanpak vereisen. Ook pilates-enthousiastelingen zweren bij individuele pilates-trainingen.
Lees meer »